Pastoralni centar i hodočasnički dom Vincentinum

OLYMPUS DIGITAL CAMERANovigrad na Dobri 17, 47250 Duga Resa

Tel.: 047/874-001

Fax: 047/874-009

GSM: 098/9835-463

Web: www.fidus-zg.hr

E-mail: vincentinum@fidus-zg.hr


 

KOMPLEKS VINCENTINUM

Kompleks Vincentinum je smješten u miru prelijepe prirode u kontinentalnoj Hrvatskoj, dolini rijeke Dobre, mjestu Novigrad na Dobri (GPS koordinate 45°472009′ sjever – 15°442050’isok) u Općini Netretić. Mjesto se nalazi na izvrsnoj prometnoj lokaciji i ima vlastiti ulaz i izlaz s autoceste A1 – čvor Novigrad na Dobri. Kompleks je udaljen samo 40-ak minuta vožnje od Zagreba, oko 1 sat od Rijeke, 30-ak minuta od Slovenije, a od izlaza s autoceste svega 3 minute.

Komercijalno turistička ponuda kompleksa u kombinaciji s raznim uslugama namijenjena je svima bez obzira radi li se o vjerskim, turističkim, kulturnim, sportskim, poslovnim, edukativnim, obiteljskim ili individualnim potrebama. Kompleks nudi smještaj za 60 osoba u 2- krevetnim, 3-krevetnim i obiteljskim sobama svaka sa svojom vlastitom kupaonicom, ugostiteljske usluge prehrane i pića u restoranu Stari Farof s 70 sjedećih mjesta i ljetnoj terasi s 30 sjedećih mjesta.

U restoranu možemo organizirati privatne proslave, svečana događanja, poslovne ručkove ili jednostavno obiteljski ručak. Rado ćemo vam organizirati krstitke, krizme, godišnjice, rođendane, imendane, domjenke, manje svadbene svečanosti, a osim proslava organiziramo i karmine kako bismo vam omogućili da se na dostojanstven način, zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima oprostite od svojih najdražih.

Restoran je prepoznatljiv po ponudi domaćih jela, misnih vina te likera i rakija od ljekovitih velebitskih trava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa turiste motivirane vjerskim razlozima na raspolaganju je kapelica Sv. Vinka Paulskog i Kalvarija na otvorenom u sklopu kompleksa te obližnja crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije koja je ujedno i kulturni spomenik zahvaljujući brojnim oslicima iz gotičkog i baroknog vremena. Kulturno-povijesni znatiželjnici mogu razgledati i obližnji stari frankopanski grad iz 15. stoljeća te jedan od najstarijih riječnih kamenih mostova u Republici Hrvatskoj iz 18. stoljeća koji povezuje staru karolinsku cestu.

Kompleks raspolaže i kapacitetima za seminare, manje kongrese, prezentacije, predavanja, poslovne sastanke ili edukacije u konferencijskoj dvorani s 60 sjedećih mjesta opremljenoj multimedijalnom opremom.

Osobama željnim rekreacije i tjelesnih aktivnosti na raspolaganju je travnato igralište s noćnom rasvjetom, obližnje biciklističke staze i brojne pješačke rute na kojima možete uživati u ljepotama prirode, rijeci Dobri i čistom i svježem zraku.

Ukoliko želite sami planirati svoj idealni vikend odmor s obitelji ili prijateljima nudimo vam na korištenje sjenicu opremljenu stolovima i klupama te vanjski roštilj i pečenjaru kako biste svojim najmilijima sami pripremili roštilj po svojoj mjeri.

Za sve goste osigurano je i odgovarajuće privatno parkiralište bez obzira radi li se o automobilu, autobusu, kamp kućici, motociklu, biciklu ili nekom drugom prijevoznom sredstvu.