OPĆINA NETRETIĆ POKAZALA SVOJU GOSTOLJUBIVOST

0
318880

Doček Kupskog plova u Prlišću

DSCF2596

Općina Netretić razvija suradnju na promicanju kulturne baštine, turizma, razvoju gospodarskih projekata i zaštitu prirodnih ljepota rijeke Kupe i njenih pritoka.

U okviru programa promocije turističke ponude, razvoja ruralnog turizma te razvoja vodenih sportova na rijeci Kupi, udruga  Kupa – rijeka života iz Pokupskog i ove godine je organizirala spuštanje rijekom Kupom od izvora do ušća u trajanju od 10 dana.

„Kupski plov“ zamišljen je tako da se provesla Kupa od izvora do ušća, i da se na taj način promovira kontinentalni turizam u čemu svoju značajnu ulogu vidi i općina Netretić. Na taj način se povezuju  svi ljudi koji žive uz Kupu kako bi u tom zajedništvu radili na razvitku turizma u našoj regiji.

Na putovanju Kupom od izvora do ušća sudjeluju predstavnici veslačkih, rafting i kanu klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Udruga Kupa – rijeka života okupila je 13 gradova i 31 općinu u Republici Hrvatskoj među kojima je i općina Netretić, 6 slovenskih i 4 bosansko-hercegovačke općine, te brojne pravne i fizičke osobe.

Svi sudionici  regate  su bili oduševljeni ljepotom Kupe u Prilišću gdje su bili srdačno dočekani a  načelnik općine Ivica Gračan, njegov zamjenik Marijan Peretić i predsjednik mjesnog odbora Prilišće, Nikola Sinčić sa svojim suradnicima još jednom su pokazali gostoljubivost i primjer kako se dočekuju dragi prijatelji. Tradicionalna dobrosusjedska suradnja koja je u krvi našem narodu se  sve više učvršćuje na svim poljima pogotovo sada kada smo na pragu Europske unije.

Veselje i druženje je potrajalo dugo u noć a  slijedeći dan sportske ekipe su nastavile svoj put ka ušću Kupe u Savu koji se očekuje 30. ipnja 2013.

I Kupa i ljepotica Dobra, sve više otkrivaju svoju ljepotu.

Galerija slika: